Predstavljamo žiri: Ejub Kučuk (appssolut GmbH, Bosna i Hercegovina)

By 21.07.2014.SoMo Borac

Kako bismo vam približili SoMo Borac 2014. i vrhunske regionalne stručnjake iz žirija, odlučili smo pobliže ih predstaviti, no samo putem jednog, najviše dva pitanja.

Ejuba Kučuka pitali smo da nam otkrije nešto više o platformi Appssolut i objasni koja je razlika između inozemnog i regionalnog tržišta.

Appssolut je platforma na kojoj možete pronaći najveći broj predložaka za razvoj Facebook stranica i izradu aplikacija putem kojih se provode nagradne igre na Facebooku. Uz najjednostavniji drag&drop razvojni alat na svijetu sva prilagođavanja i objave na Facebook stranicama možete napraviti u svega nekoliko minuta i bez ikakvog prethodnog znanja iz programiranja. Aplikacije koje razvijete putem naše platforme su white label, a opremljene su svim potrebnim funkcionalnostima:

  • Fan gate koji vlasnicima stranica pomaže da povećaju broj fanova
  • Entry form putem kojih prikupljate vrijedne podatke o fanovima za potrebe CRM aktivnosti
  • Targeting koji omogućava prikazivanje različitih verzija aplikacije na različitim tržištima, različitim govornim područjima i različitim ciljnim skupinama…
  • Eligibility je veoma važna funkcija za sve koji žele ograničiti prikazivanja aplikacije i sadržaja ciljnim skupinama koje odaberu
  • Embed code omogućava objavljivanje aplikacije na internetskoj stranici
  • Mobile friendly omogućava svim fanovima pristup aplikacijama i sudjelovanje u natječajima putem mobilnih uređaja
  • Analytics putem koje možete mjeriti učinkovitost kampanje kao i različite parametre reklamne kampanje.

Što s tiče regionalnog i inozemnog tržišta, na različitim tržištima mogu se primijetiti velike razlike. Generalno postoje dva tipa:

Tržišta koja su Facebook oglašavanje prihvatila od samoga početka i vrlo dobro znaju sve koristi. Više su usmjerena na prikupljanje baza podataka, prodajne aktivnosti i kreiranje emotivne veze s potrošačima.

Tržišta u razvoju gdje tvrtke sve više otvaraju naloge na Facebook, ali zbog nedostatka znanja i educiranih kadrova ne izdvajaju dovoljno velike budžete. Više su usmjerena na nagradne natječaje i povećanje broja fanova. Domaće tržište (regija Adriatic) spada u ovu grupu, dosta je razvijeno, a postoji velik broj pozitivnih primjera po pitanju ulaganja i ostvarenih rezultata putem FB oglašavanja.

Vrlo je važno naglasiti kako su razlike uočljivije u različitim industrijama nego na tržištima.

somo-borac-1 CTA