Predstavljamo žiri: Dubravko Grubišić (Httpool, Bosna i Hercegovina)

By 25.08.2014.SoMo Borac

Iz Bosne i Hercegovine u SoMo Borac žiri stigao je Dubravko Grubišić iz Httpoola, s kojim smo razgovarali o mobilnom oglašavanju želeći saznati što nas u tom poslovnom segmentu čeka sljedeće godine:

Mobilno oglašavanje do sada, barem kad je riječ o tržištu Bosne i Hercegovine s kojeg dolazim, nije bilo znatnije, ako ikako, onda veoma skromno zastupljeno. Većinom se svodilo na oglašavanje putem oglašivačkih mreža, koje su integrirane u mobilne aplikacije ili mobilne verzije portala. Dakle, tu platformu klijenti do sada nisu prepoznali kao vrlo potentnu za plasiranje svoje poruke – tako da u idućoj godini očekujem, i iskreno se nadam, da će oglašavanje na mobilnoj platformi ući u fokus klijenata i agencija koje ih zastupaju.

S obzirom na to da se već sada oko 50% korisnika za pristup internetu služi mobitelom i svakodnevno pregledava portale, zapostavljanje tog kanala, u najmanju ruku, nije mudro. Pogotovo ako znamo da je mobilna platforma, mobilni uređaj u ruci korisnika cijeli dan, pa i uz uzglavlje kreveta, što nije slučaj s desktop uređajima. To klijenti mogu izvrsno iskoristiti, ne samo pružajući korisnicima standardne reklame, nego i kreiranjem vlastitih aplikacija koje će korisnicima olakšati određeni dio njihove svakodnevice, bilo da pronađu najbliži ATM uređaj, trgovinu, sudjeluju u nekom nagradnom natječaju putem interaktivnih igara i sl. Dakle, mogućnosti je mnogo – treba ih samo prepoznati i iskoristiti mobilnu platformu na najbolji i najkrnajkreativniji moguci nacin!

somo-borac-1 CTA